Webshop

Wilt u maximale conversie met uw webshop? Wij ook!

Bij het starten van een nieuwe winkel gaat u op zoek naar een passend pand met de juiste uitstraling. U gaat kijken of deze op de juiste locatie staat en binnen uw budget valt. Als ondernemer weet u dat u moet investeren in een pand en inventaris, maar hetzelfde geld voor uw virtuele pand, de webshop.

Lutrasoft bied webshops aan van standaardoplossing tot maatwerk. Afhankelijk van uw wensen en budget adviseren wij u van begin tot eind. Wat past er het beste bij u? Lees hieronder de verschillen.

Standaardoplossing

Indien het budget voor de webshop lager ligt kan gebruik gemaakt worden van standaardoplossingen zoals Wordpress (WooCommerce) of Magento (2). Deze webshops zullen aangepast moeten worden zodat ze voldoen aan al uw wensen, eisen en gebruiksvriendelijk is voor ieder device. Zijn er specifieke wensen en dienen we binnen deze standaard oplossing veel maatwerk te verrichten, dan is dit niet altijd de juiste weg.

Een ander voordeel van een Magento of WordPress oplossing is dat er veel partijen zijn in Nederland die hiermee overweg kunnen en een project eenvoudig overgedragen kan worden. Heeft u op dit moment al een webshop en bent u niet tevreden over uw huidige partner, dan kan Lutrasoft deze zonder problemen overnemen (op het moment dat de richtlijnen van de software zijn aangehouden).

Maatwerkoplossing

Voor het oog is het verschil lastig te zien tussen kant-en-klare webshops en maatwerk. Het kwaliteitsverschil zit niet in de voorkant van de webshop, maar onder de motorkop. De kant-en-klaar webshops sluiten zelden tot nooit perfect aan op de wens. U zit met overbodige functionaliteit of u mist juist wat u graag wilt hebben. Het grootste voordeel van een maatwerk webshop is, is dat de oplossing exact aansluit bij uw wens.

Hierbij een aantal technische voordelen:

  • Aansluitend aan uw bedrijfsproces
  • Geen overbodige functionaliteit die meedraaien op de achtergrond
  • Snelle laadsnelheid
  • Betere vindbaarheid in zoekmachines
  • Makkelijker voor doorontwikkeling
  • Beveiliging

Hoe gaan wij te werk?

1. Kennismaking
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar uw wensen en functionaliteiten voor uw webshop. In dit gesprek zal Lutrasoft een adviserende rol aannemen. Uiteindelijk bepaalt u wat er wel of niet gemaakt gaat worden. Het is tenslotte uw webshop! Samen maken wij uw webshop tot een online succes! Na het kennismakingsgesprek ontvangt u een op maat gemaakte offerte.

2. Wireframe (indien maatwerk)
Een Wireframe is een visueel hulpmiddel bij het ontwikkelen van een webshop. Het geeft in een overzicht aan waar welke onderdelen van een webshop zich zullen bevinden zoals navigatie, indeling en inhoud zonder gebruik te maken van een grafisch ontwerp.

3. Ontwerp
Nu we precies weten wat waar moet komen kan er een ontwerp gemaakt worden, maar voordat we hieraan beginnen gaan we nog een keer om tafel. Hier kunt u voorbeelden mee naartoe nemen wat u wel of niet mooi vind en welke stijl u graag terug ziet.

4. Prototype (indien maatwerk)
In de prototype fase is het Wireframe samengevoegd met het ontwerp en kunt u uw nieuwe webshop concreet ervaren. Mist er een pagina? Voelt het toch dat knoppen niet op de juiste plek staan? Dan is dit het moment om de laatste aanpassingen door te voeren.

5. Ontwikkeling
Ontwikkeling is het deel dat niet zichtbaar is op een webshop. In de vorige fase was alles al gereed om doorheen te klikken, maar werkte in de achtergrond technisch nog niks. Hieronder valt bijvoorbeeld: uitlezen van nieuwsberichten, reviews kunnen plaatsen, registreren van nieuwe gebruikers, contactformulier en bestellingen kunnen plaatsen.

6. Online!
Nadat het project is goedgekeurd kan deze online geplaatst worden. Hiervoor is hosting nodig, dit kan bij Lutrasoft of u heeft een eigen hosting partij. Dit is voor ons geen probleem. Wij nemen contact met uw hosting partij op en zorgen dat alles naar wens functioneert.

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op of plan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.